Hieronta

  

Olen valmistunut vuonna 2006 Tampereen urheiluhierojakoulusta hevoshierojaksi. Koulutus antoi hyvän pohjan hevosen anatomian ja fysiologian ymmärtämiseksi, mikä auttaa myös työssäni hevosten ratsuttajana ja valmentajana.

Lihashuolto on olennainen osa kilpahevosten kunnon ylläpitoa, ja hierontaa tulisikin käyttää mahdollisimman paljon ennaltaehkäisevänä hoitona. Hieronta auttaa terveitä kudoksia kestämään mahdollisimman paljon rasitusta, ja lihasten palautuminen nopeutuu, kun aineenvaihdunta ja verenkierto ovat vilkkaita.

Hierontaa käytetään myös vammojen jälkihoitona, jolloin tavoitteena on vamman parantumisen nopeuttaminen ja arpikudosten elastisuuden parantaminen.

Hierontahoito tulee suunnitella järjestelmällisesti ja johdonmukaisesti, ja se on osa yhteistyötä ratsukoiden kanssa, joita valmennan. Hevosen ratsuttaminen tai ratsukon valmentaminen ei voi olla menestyksekästä, jos hevonen ei voi hyvin. Säännöllinen hieronta on myös erinomainen tapa seurata hevosen lihaksiston kehittymistä, ja se paljastaa nopeasti mahdolliset ongelmat esimerkiksi varusteiden valinnassa.

 


 

 

©2005-2009 Anna Banana Design